fbpx
Herken je dit: je ‘weet’ het wel, maar ‘voelt’ het niet?

De grootste worsteling ontstaat, als je iets wel 'weet' en anders 'voelt'

Weten is niet voelen en vice versa.

Vaak denken we iets wel te weten, te kunnen of te denken, maar verteld ons gevoel iets heel anders, of misschien wel helemaal niets. Iemand met een een negatief zelfbeeld weet wel dat hij of zij fijne eigenschappen heeft die iets waard zijn, maar voelt niet dat hij/zij iets waard is… 

Vergelijk het even met een ui… Met vele laagjes die je kunt pellen:

De kern, het gevoel van eigenwaarde, is gekwetst.
De laagjes eromheen doen er alles om die kern te beschermen. Die laagjes bestaan bijvoorbeeld uit gedachtes, beschermingsmechanisme, gedragingen, overtuigingen en gewoontes die over de jaren heen zich onbewust hebben ontwikkeld.

Deze laagjes waren nodig, om de pijn te kunnen dragen. Om te kunnen overleven EN om zo nog meer kneuzing te voorkomen. Alleen… Als je dus wel iets “weet ofwel denkt” maar het anders “voelt”, zit je dus mogelijk klem tussen 2 verschillende laagjes.

Vergeving van je overlevingsmechanisme, meer leren voelen en durven vertrouwen op wat je voelt kunnen helpen de laagjes weer terug te brengen tot de kern…

Ik help jou hier graag bij, om samen een paar laagjes ‘af te schillen’. Stuur me een bericht en dan onderzoeken we samen hoe & wat.

Geef een reactie

MEER
artikelen

Chat openen
1
Hi,
Wat leuk dat je er bent!
Kan ik je ergens mee helpen?