fbpx

About me

me

Hi!

Ik ben Karlijn Wassen en ik help mensen weer in verbinding komen met zichzelf of met elkaar. 

Leven vanuit jouw unieke kracht, zelfvertrouwen & liefde in plaats van geleefd worden door angst en onrust.

...op papier

Ben ik opgeleid als psycholoog aan de Universiteit van Maastricht. Daarna heb ik de opleiding tot relatietherapeut gevolgd. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt in de Jeugdzorg, met minderjarige vluchtelingen & in een praktijk voor psychologische behandeling.

''Ik was bang dat ik niet goed genoeg was...''

Alleen toen ik 5 jaar geleden begon aan mijn eerste baan als gedragswetenschapper, raakte ik verstrikt in mijzelf. Al die verwachtingen, de angst dat ik niet goed genoeg was, dat ik mijn collega’s tekort deed & de torenhoge druk die ik mijzelf oplegde. Ik ging maar door-door-door en was elke avond kapot. 

Ik verslond zelfhulpboeken en volgde een cursus Mindfulness. Maar pff. mediteren elke dag 30 minuten? Mijn lijf voelen? Ik voelde niks, alleen maar onrust. Ik schaamde me, waarom kan ik dit niet?

Tijdens supervisie kwam ik erachter dat ik grenzen had, wie ik was en wat ik wilde. Het bracht me dichter bij mijzelf en ik voelde me steeds meer in mijn eigen kracht. Ik zei mijn vaste baan op en toen sloeg een bom in…  

..ik kreeg kanker

Dat gooide mijn leven letterlijk overhoop.

Wel besefte ik vanaf toen: vanaf NU ga je écht voluit leven zoals jij dat wilt! Vanuit dankbaarheid, liefde en genieten van al het kleins wat er dagelijks is. Maar dat was van korte duur.

Want voordat ik het in de gaten had zat ik weer vast. Gevangen in hetzelfde riedeltje van de dag. Ik had alles wat mijn hartje begeerde, was gezond, maar nog steeds stond ik elke ochtend voor het werk gespannen op. 

Het puzzelstukje viel op z’n plek. Perfectionisme! De angst om niet goed genoeg te zijn…

Van overleven naar voluit leven!

Tijdens mijn eigen verwerkingsproces van kanker & het loslaten perfectionisme ontdekte ik mijn manier. Van overleven weer écht voluit gaan leven. Vanuit dankbaarheid, eigen kracht & innerlijke rust. 

Dankzij mijn eigen persoonlijke ervaring in combinatie met mijn achtergrond als psycholoog heb ik veel over mijzelf geleerd. Over wie ik ben, wat mijn waarden zijn en waar mijn kwetsbaarheden en krachten liggen.

& zo besloot ik mijn hart te volgen

...mijn eigen praktijk

Omdat ik in de protocollaire behandelingen iets miste. Ik geloof namelijk dat lichaam & geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. En vaak wordt er bij de dokter alleen gekeken naar je lichamelijke klachten en bij de GGZ alleen naar je mentale & emotionele klachten. Ik combineer beide, vanuit een holistische blik.

Als jij het bij wijze van spreken nodig hebt, om tijdens een wandeling door met stenen te gooien, alles eruit te gooien, dan doen we dat. Ik denk niet in hokjes en kijk écht naar wat bij jou past!

aken

Zo. Tijd voor wat fun facts.

Ik ben dol op ijskoffie. Oja en latte caramel. Ik draag het liefst all stars. Getrouwd en we spreken samen Engels met elkaar. Met ons wonen 2 beesten, Lola (kat) en Linus (hond). 

Ik ben opgegroeid in Limburg. Landgraaf, beter bekend van het festival Pinkpop. 

Verder geniet ik enorm van de natuur, wandelen en vogels spotten. Ook ben ik graag bezig met zelfontwikkeling, lezen verdiepen en vooral zijn. Zijn met wat er is, nu op dit moment.

Ik word het meest gelukkig als ik anderen mag helpen ook bewust te leven vanuit liefde (voor zichzelf, het leven & voor elkaar) in plaats vanuit angst. 

Misschien ook interessant...

Mijn Podcast

Beluister de top-3 populairste afleveringen, zoals die over emoties hier via Spotify.

Mijn Socials

Voor meer dan 1900 mensen vlog ik als ik zin heb, soms vaak, of maanden niets, als, wél persoonlijk!

Mijn Boekentips

Mijn mustreads op het gebied van relaties, seksualiteit en mindset.

Chat openen
1
Hi,
Wat leuk dat je er bent!
Kan ik je ergens mee helpen?