Voor jeugd

Lees hier hoe we samen aan de slag kunnen

Waar loop je tegenaan?

Soms gaat het even niet zo zoals je graag zou willen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: dat je je niet zo lekker in je vel voelt, worstelt met bepaalde gevoelens (denk aan onzekerheid, verdriet, angst of boosheid), geen zin hebt in school of dat het thuis even niet zo fijn loopt. Misschien mis je jouw vrienden, ontspanning en hobby’s door de Corona pandemie en voel je je eenzaam of onzeker ‘kan ik dit wel?’. Of voel je je verantwoordelijk voor pap of mam en brengt dit ingewikkelde keuzes met zich mee. Het kan ook zijn dat je vervelende dingen hebt gezien of mee gemaakt waar je last van hebt. Hierdoor kan het soms  moeilijk zijn om op dit moment keuzes te maken voor jouw toekomst. En misschien vraag je je daarnaast af, wie ben ik en wat wil ik? Waar ben ik goed in?

Ik ben er voor jou en geloof in jouw eigen kracht. Samen vinden wij een oplossing!

Laten we het samen doen!

Ik help je bij:

Video afspelen

Samen aan de slag? Dat kan in een warme praktijk aan huis of wandelend in de natuur

De praktijk heeft overeenkomsten afgesloten met de Zuid Limburgse gemeenten, waardoor de kosten voor hulpverlening aan de jongere, ouders/opvoeders en/of gezin vergoed worden. Een officiële verwijzing vanuit de huisarts is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor het vergoed krijgen van de jeugdhulp.

gemeentes JH

Kosten worden vergoed door
deze gemeentes

Jij bent oké, precies zoals jij bent

Hoe gaat het verder?

Heb je last van bijvoorbeeld bovengenoemde klachten? Praat er dan over met je huisarts of  specialist (GGD- arts of kinderarts). Je kunt ook terecht bij jouw gemeente, bij het sociaal wijkteam Jeugd. Er zijn dus verschillende mogelijkheden. Zij kijken samen met je of je hulp nodig hebt. Ook kunnen zij je allemaal verwijzen naar mijn praktijk. Je krijgt dan een verwijsbrief. Met die verwijsbrief kun je je (eventueel met hulp van je ouders) aanmelden (zie stap 2) en dan kunnen we van start.

Ik streef ernaar om zonder wachttijd te werken. Mocht het een keer voorkomen dat de meest passende hulp niet direct beschikbaar is, dan kijken we samen naar een oplossing. 

Wil je je aanmelden vul dan het intakeformulier in via deze link: 

www.karlijnwassen.com/intakeformulier1/

Als ik je aanmelding en verwijzing hebben ontvangen, stuur ik je een mail voor een afspraak.

Tijdens het intakegesprek luisteren we naar jou en naar de mensen die belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld je ouders. Zo ontdekken we samen wat er goed gaat en waar je graag hulp bij zou willen. Zo komen we erachter waar de klachten vandaan komen en hoe we ze op kunnen lossen. Hierbij benadrukken we de positieve dingen. Samen kijken we op welke manier we het beste met jou aan de problemen kunnen werken. Samen met je ouders, en eventueel je school, kijken we ook hoe zij jou het beste kunnen helpen.

Na het intakegesprek kijken we samen welke vervolgstappen het beste bij jouw situatie passen.  Er wordt dan een behandeling op maat opgestart. Hoe vaak je langs komt, bespreken we samen en hangt af van waar je last van hebt. Gemiddeld komen jongeren tussen de 5 en 15 keer voor een sessie van één uur.

Tussentijds (rond de 5e afspraak) evalueren we samen met jouw ouders om te kijken of we nog de juiste koers varen.

Na een tijdje heb je mijn hulp niet meer nodig. Dan ken je je valkuilen en weet je hoe je ermee om moet gaan. Zo ga je weer met zelfvertrouwen en op eigen kracht verder.

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Voel je vrij een bericht te sturen via de knop hieronder, of WhatsApp, of te bellen als je nog andere vragen hebben. Ik beantwoord ze graag! 

De praktijk is aangesloten bij:

Ook is Karlijn Wassen ingeschreven in het register NIP

Chat openen
1
Hi,
Wat leuk dat je er bent!
Kan ik je ergens mee helpen?